maanantai 30. kesäkuuta 2014

Seinää pukkaa - yllätystä riiittää!

Pitsilinnan 6. kerroksen vasemman puolen sivuhuone alkaa saada hahmoaan.  Mietittävää riitti, sillä  aiemmin vedetyt sähköt (vedetty tämän huoneen kautta toisen asunnon makuuhuoneeseen) tuottivat päänvaivaa. En halunnut peittää johtoja suoraan tapetilla ja niinpä kehittelin ajatuksen irtoseinästä.
Mieshenkilö oli heti sitä mieltä, että ei ole mahdollista (tehdä liiikkuva seinä, m i k s e i?).
Pidin pääni (hetken esitin loukkaantunutta/harmistuntutta/itsenäiseen tekemiseen pystyvää) ja kohta jo sitten yhdessä puuhastelimme...
Bilteman tikkuja tässäkin käytettiin.

Seinäraami liukuu sisään ja ulos (tosin pienehkön vinouden vuoksi jouduin ennen sujuvaa liuttamista kirurgin veitsellä  ottamaan ns kärpäsen siiven verran korkeudesta pois).

Nääiiin... 
Suunnitelma on nyt laittaa sopiva tapetti tuon telineen päälle

Heti piti kokeilla tämän asunnon kalustusta. Elämässään hiukan hakoteille joutuneen tehtaan Vuoromestarin kotihan se siinä. Vaimo vei mennessään kaiken. Tehtaan vintiltä on Villa Charlotten Rouvan luvalla haettu heteka ja vanha funkkistuoli - ainut kalustus, mitä miehellä tällä haavaa on.
Hieno tuoli on Karoliina Nenosen käsialaa (nukkekotikirppis).

Huonetta en ole vielä tapetoinut. Se on ohjelmassa seuraavaksi. Maalarinteipillä peittelin sähköjohdot. Jos niihin joskus tulee vikaa, on helppo korjata. Johtoseinä sitten peittyy irtoseinällä.

Sokerina pohjalla oli yllätys tämän päivän postissa Etanaelliltä  http://etanaelli.blogspot.fi .
Kaunis itse tehty kortti, käsinkirjoitettu mieltä lämmittänyt viesti ja Gepetton koottava sohva. Kortti on sekatekniikalla tehty. Mahtava. Sohva on kooltaan Lundby-talooni sopiva.

Kiitos Etanaelli - yllätyksesi on tosi mieluinen!

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Taidetta joka kotiin - Art

Syntymäpäiväilo sen kun jatkuu. Postista tuli tänään mitä mieluisin yllätys. Ystäväni Sari tietää, että Pitsilinnan 6. kerrokseen on  muuttamassa taiteen ystävä Arkkitehti. Kääröstä paljastui hieno teos:

My friend Sari sent me a a nice gift for my birthday. She knows that Lacecastle´s newest inhabitant, Architect, loves art.
Automat (D Hopper). Minikokoon maalannut R Terry 03/13

Taustalla myös Sarilta saamani "Picasso" Dora Maar 04/13. Sama taiteilija.
"The Picasso" is also a gift from sari, just earlier.  Both are waiting to be hung.

Tässä vielä lähempää.
Kumpikin taulu odottelee ripustustaan vielä hetken. 
Kiitos Sarille!

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Syntymäpäivän iloa

Keskikesään sijoittuu kaksi tärkeä asiaa. Juhannus ja minun synttärini.  Tänän juotiin kahvit ja nautittiin kakusta.

Tyttärentyttären piirtämä kortti, äidin tekemä kaunis leivinliina ja patalaput (toiveen mukaan tehdyt, jatkoa jouluksi saadulle esiliinalle), nukkekotiystävä Gittalta saadut näköispostimerkit.



Pikkuneidon tarina eli mitä kortissa on kuvattu (mummo on tuolla yllä kortin etusivulla)
Pappa on tässä tekstisivulla.
Ja tyttäreltä saatu kaunis kimppu.


Enää kaksi vuotta eläkkeelle siirtymiseen. Niin se aika kuluu.


sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Sängyn natinaa

Hetekaprojekti, joka sai alkunsa Raunistulan nukkekotikerholla, on kohta päätöksessään. Kerholla sain melkein valmiiksi yhden, ja sen jousitusta on nyt  taiteiltu tämä juhannus. Tuo natiseva patja on tylliä, joka sai hiukan musta/hopea maalia seurakseen.


Tässä liki valmis eka kappaleeni:

Kehikon juotokset eivät ihan ole kohdillaan eikä viilan käytäminen (knöölien hiominen) oikealla olkapäällä suju. Mutta ei haittaa, ainakaan minua. Kyseessä on vanha heteka... Oma tekeminen tuo flown, vaikka kolvin käytössä on vielä oppimista.

Pyörät vielä puuttuvat tuosta ulosvedettävästä "alasängystä", joka toimii myös petivaatteiden säilytyspaikkana sen aikaa, kun hetekea päivällä toimii sohvana. Näin oli oikeasti ainakin minun Suoma-mummin kodissa, joka oli pieni hellahuone.


Toinenkin on tulossaan. Sen kehikko on parempaa työtä, koska sen väänsi minulle Raunistulan kerholla Isto.  Tosin tinajuotokset ovat tooooodella näkemisen arvoiset... Mieshenkilö sentään hiukan auttoi pahempia hiomaan ;)

Ei ole siis sateinen cityjuhannus mennyt hukkaan!

perjantai 20. kesäkuuta 2014

Juhannusaattona - Midsummer´s Eve

Villa Charlotten Rouvalla oli kiire. Siinä ei sinänsä mitään ihmeellistä ole. Tällä kertaa kyse oli  juhannustraditioiden kehittäminen.
-Minulla on nyt  hieno uusi idea siihen vanhaan tupaani, johon on juhannuksen jälkeen tulossa vieraita. Tarvitsevat kuulema down shiftaamista, tohkotti ja järjesteli jotakin terassilla.
-Tulehan nyt, niin ajetaan vanhalle tuvalle vielä ennen kuin kaupat menevät kiinni, tarvitsen uudet pefletit saunaan ja sitten on hakittava teltta.
Herra ihmetteli ja huokaisi. Juhannusaaton rauhallisesta kahvi-sanomalehtihetkestä (tunneista Rouvan mielestä) ei siis tietoakaan.
-TULE NYT KATSOMAAN, kuului komento eteisen suunnalta.

                
-No mitä nämä nyt ovat, Herra ihmetteli  täysin varmana siitä, että olemassa ei ole saunaa, johon nämä ilmiselvästi kuuluisivat.
-Eihän meillä ole saunaa, totesi vielä varmemman vakuudeksi ja katsoi Rouvaa, jolla oli tuo (valitettavan) määrätietoinen ilme kasvoillaan.
-No nämähän menevät sinne vanhalle tuvalle, jonne tulee vieraita juhannuksen jälkeen. Olenhan siitä kertonut. Liikeideani on nyt saanut tulta alleen.  Tulen nyt vuokraamaan tuota tupaa koko kesän ajalla. On sitten minulla jotakin tekemistä, kun Vanhain Tavarain Liike Aito ja Kallis on kuitenkin kesät kovin hiljainen.
- Niin, ja saunan olen tilannut, siitä ei kannata huolehtia, lisäsi ja kantoi saunatarpeistoja autoon.
-Mitä ihmettä sinä olet mennyt tekemään, huokaisi Herra.
-Ostin saunan, kuten sanoin ja sinä saat pystyttää sen. Varasin myös Tanen tätä varten ja hän odottaa tuvalla. Siellä on varmasti yhtä ja toista pientä siivottavaakin.



Oli todella - tupa oli viime kesän koevierailusta (Tane§co) melkoisessa sotkussa. Grillikin nostettu tuvan puolelle ja ketsuppipullo unohdettu penkin päälle.


Mutta mikään ei himmetänyt Rouvan intoa. 
-Tane ottaa tuon iso pakkauksen Herran kanssa ja etsii sille sille sopivan paikan pihamaalta. Tai oikeastaa olen sen paikan jo määrittänyt, se on tuolla, näytti pihan toiseen päättyyn.
-Mikä ihme tämä nyt sitten on, kysyi Herra voimattomasti tarttuen isoon pakkaukseen.


 -No hyvänen aika sentään, totesi Rouva. Se on  uusi sauna. Me pystytämme nyt tänne ihan viimeistä huutoa olevan telttasaunan. Laittakapa nyt töpinäksi. Minä siivoan sillä aikaa. Ja sovitaan sitten niin, että kun tuo telttasauna on pystyssä, voitte miehissä vaikka kokeilla. Haette vajasta sellaiset vanhat penkit, tiedän että siellä on, ne ovat hyvät lauteet näin ensi kerralla. Ensi viikolla tulevat varsinaiset. Olen pyytänyt Pankinjohtajan ja Rouvansa tänne katsomaan tilannetta. Ja he tuovat saunajuomat tullessaan. Niin ja tietysti grillattavaa. Tanekin on tervetullut, varmasti löylyä riittää ja Baarin Isäntäkin lupasi tulla kokeilemaan. Hän tuo mukanaan  jotakin pientä suupalaa myös.

Jo vain kirkastui saunanpystyttäjien ilmeet ja kun vielä Pankinjohtaja ehti mukaan avuksi, olikin juhannusaatto parhaimmillaan.

Ja mikä löylyt saatiikaan uudesta telttasaunasta!

Hienot saunatarvikkeet,pyyksoikon ja -laudan löysin nukkekotikirppikseltä (Raisa Kekki)


Hyvää Juhannusta blogissani piipahteleville!
Happy Midsummer´s Eve!

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Brightonin terveiset - Regards from Brighton

Osallistuin RIMS-järjestön vuosittaiseen konferenssiin Brightonissa viime viikolla. Siellä en liiemmin ehtinyt  nukkekotikaupoilla piipahdella. Onneksi biletysrannan taitelijamyymälät olivat likellä ja jotain pientä tarttui mukaan.
I attended the Annual RIMS conference in Brighton last week and luckily found these on the  artist shop on the beach.

Korvikset - tosin eivtä koristamaan minun korviani. Kokosuhde taitaa olla nukkekodin lasten Barbi-kokoa.
Earrings - to be Barbies for my dolls house´s children. And sporty ones...

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Ylioppilaan roombox - A Roombox for graduation day

Valmistelin tutulle mukavalle ylioppilastytölle pikkuisen "boxin".



 Rasiana on  ruskeasta pahvista uusiokäyttöön otettu postin mukana tullut pakkaus.

Kanteen kuva Jatta Toropaisen tilauskakusta ja  Mirja Leppäasen hienosta ruususta.

Avatessa näkyy tältä

Pikkuisessa kortissa on sama kuva kuin kannessa, Sekakuoro Hengarien yo-laulaja on itse tehty, kakku ja kukka itse hankittuja taiteilijatöitä. Laulajan liimasin Erikeeperin tipalla kiinni. Muut saa irti.

Lakin tekovaiheita olen jo kertaalleen esitetellyt, mutta eikös kertaus ole opintojen äiti ?


Käytin tuollaista kummallista pelinappulaa telineenä. Parempi ilman muuta olisi esim. viinipullon korkki.


Mukavaa yo-juhlien jälkitunnelmaa kaikille, joille sellainen ilo kohdalle sattui!