keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Joulun aluspuuhia

"Kyllä on pojat meikämanne nyt tyytyväinen", kehaisi Tane, kun asteli Huikka ja Kulauksen tiskille ja pyysi olusensa. "Olen aloittanut jouluruokien hankinnan ja ushkokaa, että onkin hyvät hankinnat",  vihjaili itseensä tyytyväisenä. Villa Charlotten Rouva ja Herra olivat Lontoossa syysmatkalla ja Tanella oli ollut aikaa vain omiin puuhiinsa. "Mitähän sen nyt sitten on", kysäisi Opiskelijanuorukainen, joka tiskaamisen sijasta istui pianon ääressä ja soitteli kanta-asiakkaiden iloksi toivekappaleita. "Mitäsh jos shoittaisit Porshaita äidin oomme kaikki?", pyysi Tane ja  mainitsi sen olevan viiden pisteen vihjeen. Kun oikeat sävelet alkoivat kuulua, tepasteli Tane baarin nurkkaan ja paljasti oudosti poukkoilevan peitteen alta ostoksensa:


                                     

"Olette varman pojat kuulleet harrashtekanoista - minäpä aloin harrastaa posshuja", painotti ja kohotti kulmakarvaansa uuden näkäräisen toivossa. "Ja niin kuin saduissha sanotaan, kolme pientä poshua on nyt laatikosha",  ja osoitti tyytyväisenä lattianrajaan. "No me muut emme näe laatikossa kuin kaksi", totesi Baarin Isäntä ja  lisäsi, " Jos et ole tarkkana, iltapalasi menee parempiin suihin". Nimittäin yksi possu poloinen oli jo nälissään haistanut Tanen hot dog -annoksen ja  hypännyt pöydälle ja melkein onnistunut "kuuman koiran" tuhoamisessa.




"Nyt on Tane niin, että mitään joulukinkun alkuja ei minun kapakassani säilötä", totesi Baarin Isäntä ja ohjasti Tanen ja Opiskelijanuorukaisen viemään porsaat pois. "Luullakseni Villa Charlotten herrasväki palaa aamuyöllä Lontoosta, ja jos täällä on hiukankaan haisua possuista, meille ei hyvin käy" , lisäsi vielä.
Tane ei kauaa asiaa miettinyt. Omaan kotiin Rontti Simon ja Otto Kamun  (kissansa) seuraksi  nämä veijarit eivät sopineet, mutta miekkonen kehitti mielestään passelin paikan possuilleen:

 
As Oy Pitsilinnan  talonmiehen varasto sai nyt toimittaa karsinan virkaa. Hiukan alkoi Tanea asia tässä vaiheessa mietityttää, kun  valkeni, että paitsi possujen syöttämistä niin niiden jälkien siivoamisesta taitaisi  muodostua edulliseen joulukinkkulihaan nähden liikaa työtä. "Nooh niin posshusheni, ainakin nyt seuraavan yön shaatte olla täällä", totesi ja lähti hakemaan vielä yömyssyään.
 
Terveiset Lontoon matkalta, jonka aikana lentokentältä löytyivät pikkuriikkiset possut ja muutoin sitten pikkuostoja tuli tehdyksi lähinnä matkamuistomyymälöistä. Olimme matkalla kahden mukavan pikkupojan kanssa ja ostoja tärkeämpää oli heidän hyvinvointinsa takaaminen.

 
Ehdimme  kokea British Museumin muumiot, Natural History Museon dinot, Science Museumin hienoudet, London Eyen, Madame Tussaudin, Zoon ja tietysti Hamleyn lelutavaratalon. Kakiskerrosbussti ja maanalainen olivat ihan "ylivetojuttu". Onneksi pojat halusivat myös "maailman kalleimpaan tavarataloon ostamaan suklaata" - enkä vastaan pannut, kun  tiesin, että sen leluosastolla olisi nukkekotinäyttely. - Näyttelystä ei oikein voi puhua, mutta esillä oli valmistaloja, jotka oli kalustettu ihan tavanomaisilla valmiskalusteilla. Pari pientä hankintaa kuitenkin tein:


Mahdottoman aidon oloinen papukaija

Ilmiselvä työpöydän lamppu

Ja kuten edellisen matkan jälkeen, niin tämänkin kotiinpaluun yhteydessä minua odotti  mukava yllätys. Ihan oikean joulukalenterin luukku tuli Nilikentän minien Ainolta. Kiitos Aino - laitan odottamaan, vaikka kieltämättä sormet syhyävät... Laitan sinun luukkusi tulemaan marraskuun lopussa.


 

maanantai 15. lokakuuta 2012

Lyonin hurmaa

Työelämässä on joskus huippuhetkiä. Niin kuin se, että pääsee ajoittain näkemään uusia paikkoja. Olin Lyonissa Ranskassa kokouksessa ja ohjelmaan mahtui yksi lomapäivä, johon sisältyi häkellyttävä käynti museossa - http://www.mimlyon.com
Ohessa muutama kuva  arkkitehti - miniatyyritaitelija Dan Ohlmanin käsistä. Kuvien laatu ei ole hääppöinen (kännykästäni), mutta antavat suuntaa sille, millaisten upeiden romboxién kokoelman sain kokea.

 
Sisäoppilaitoksen ruoksali (oppilaitoksen makuuhuonesalin kuva ei onnistunut, mutta siinä oli noin 1 m syvyisessä boxissa ainakin 15 rautarunkoista sänkyä). Booxti olivat kaikki melko isoja (1:12),  syvyys oli noin  1 m.

Upea ruokasali. Tyypillistä Ohlmannille, että valo tulee tuolta takatilasta, joka tässä on laitoskeittiö. Oikealla lokerossa on lautasliinat.


Tässä huikea "Hotellin käytävä". Hissistä hieno valo, hissin lattia peitetty pahvilla, pölynimuri ja raollaan oleva laatikko. Missä se siivoja oikein on?


Nukkekotipaja - eli nukkekodin nukkekotien  paja.

Herkkukauppa

Pesutupa

Ostojakin ehdin tehdä. Museossa oli viehättävä valikoima ranskalaisten miniatyristien valikoimaa. Tässä silmiin osuneet ja kassiin päätyneet (tekijän nimi unohtui).
Lasipullo jossa käärme, sekahedelmäsoppaa ja lasitarjotin.
 
 
 
Parisuhteen hoitaminen on tärkeää - myös minikoossa. Niinpä ostospussukkaan siirtyi museon hienosta kirjavalikoimasta tämä:
 

 
 
Lentokentän myymälästä löytyi viime tipan ostokset:
Viinä, leipää ja juustoja - kaikki jääkaappimagneetteja.
 
Kotiin tullessa postiluukusta paljastui yllätysten luukku:
 
 
Jatta oli keksinyt laittaa Tanelle rapumerran (tekijä mainittu mukana olevassa mukavassa viestissä). Kiitos Jatalle - Itella tosin oli tapansa mukaan kohdellut mertaa kaltoin, mutta sain siitä mielestäni muovattua ihan kelpovälineen.
 

lauantai 6. lokakuuta 2012

Turvallisuus ennen muuta

"Nyt minä kyllä olen aika tyytyväinen itseeni", mainosti Villa Charlotten Rouva, kun tuli paikallisen LiikuntaKeskuksen kuntosalireissulta kotiinsa. - Villa Charlotten Rouva oli keväällä hankkinut itselleen personal treinerin. Ohjelmaan liittyy ruokapäiväkirjapidon lisäksi säännölliset punnitukset, liikuntapäiväkirjan pitoa ja terveellisen ravitsemuksen lisäksi monipuolista liikuntaa.
"Kävin kotimatkalla vaateostoksilla ja huomasin vaatekokoni pienetyneen kahdella koolla", hyristeli Herralle, joka pyrki olemaan rohkaiseva ja ihasteli hankintoja omaan tapaansa, siis lähinnä lehden takaa kurkkien ja jotain mutisten. "Onpa kauniit, mutta nyt kun nuo olet hankkinut, niin sitten sinun pitääkin olla aktiivinen, jotta eivät käy pieniksi", erehtyi  loogisena ihmisenä sanomaan (itse asiassa Herra  piti puolisostaan hiukan enempienkin kilojen kanssa). Ja kieltämättä hän kaipasi Rouvan tekemiä  yllätysherkkuja, joita ei kuntoaan hoitavalla vaimokullalla enää ollut tapana tehdä  niin usein. - Rouvan taholta saatu jäätävä silmäys kertoi, että tänäkin iltana olisi iltapalla kaikkea muuta kuin Herran herkkuja. "Nyt on sitten sinun aikasi alkaa itsesi hoitaminen", totesi Rouva jämptiin tapaansa. "Hankin sinulle sitä varten välineet ja löydät ne eteisestä", lopetti ja siirtyi alakertaan huolehtimaan kuntoiluvälineiden pesemisestä.
Hyllyllä pilkottaa kaksi kypärää, toinen punainen on tuon uudemman sinisen takana.
Punaisen sain vuosi sitten kesällä Sirkalta.

Herran olotila ei eteisessä parantunut. Eteisestä kuulunut kummallinen tuhina ja rapina paljastui kahdeksi koiraksi ja hyllyllä oli epäilyttävästi pyöräurheiluun liittyvä turvaväline. "Mitä ihmettä sinä olet mennyt tekemään", parahti miespolo, kun Rouva tuli alakerran kodinhoitohuoneesta takaisin. "Nythän on niin, että sinä olet siinä iässä, että kuntoa pitää alkaa hoitamaan", selosti Rouva. "Olen lyönyt kaksi kärpästä yhdellä lätkällä, vai miten se sanotaan ja hankkinut sinulle tuon hyllyllä olevan pöyräilykypärän yhteisiä pyöräretkiämme varten".  Herra osoitti sanattomana kahta selkeästi ulos toivovaa koiraa. "Niin,  ja sitten nuo koirat", totesi Rouva, "Ne ovat nyt pysyvästi meillä. On turha pitää niitä missään muualla ja ottaa ne tänne  vain metsästyskauden ajaksi. Niistä tuleva hyötyliikunta on sinulle nyt tarpeen".
Kuvassa jo muutama vuosi  sitten hankkimani koirat, jotka nukkekotiystäväni Sari toi minulle Ruotsin nukkekotimarkkinoilta. Töpsy ja Tapsu on nimet (tyttärenpojan nimeämät)

Herralla olivat vitsit vähissä. Lopulta keksi todeta, "Eihän minulla ole edes polkupyörää ja mistä minä otan sen ajan, että alan kuljettaa noita koiria ulkona joka päivä". Rouvalla oli tietysti ratkaisu  kaikkeen nin kuin aina. "Ei hätää kultaseni. Ensinnäkin, koiria kuljeteaan ulkona vähintään kaksi kertaa päivässä, siis sinun kannattaa vain herätä hiukan aikaisemmin, ei ole hankalaa. Ja mikä täkeintä,  meillä on nykyisin liian vähän kahdenkeskistä aikaa. Olen lukenut Naistenlehdestä, että parisuhdetta pitää hoitaa ja sitä varten hankin ihan erityisen apuvälineen. Menehän tuohon kuistille niin näet".
Tandempyörä on kirpparilöytö
 
"Tästä ei parisuhde voi muuta kuin kehittyä positiiviseen suuntaan", painotti vielä ja lähti valmistamaan tervellistä mysli-iltapalaa. Herran olotila ei ollut parhaimmasta päästä, kun hän lähti kahden karvaisen kaverin kanssa lenkitykselle. Siinä kuitenkin kävellessään alkoi hahmottua uusien kaverien mahdollinen hyöty. "Nyt soitankin Pankinjohtajalle, joka on  metsästysmies. Mehän voisimme tehdä iltalenkkejä yhdessä ja suunnitella tulevia retkiämme ja vaikka ottaa neuvoa antavat matkalla".
 
 
Tässä lähikuva Gittan toimittamasta syysylläristä. Kiitos Gittalle! Mitä hienoin kypärä!
 
 
Tässä vielä profiilia
 

Ja sitten syyskysymys: mikä tuo kypärä oikeasti on? Kommenttien kesken ekana oikein arvannut  ja sitten toinen random.org asiantuntijan poiminut saa pikkuyllätykset!